БНР с награда от БХРА за медийно партньорство в туризма през 2022-ра

На церемония снощи БХРА (Българската хотелска и ресторантьорска асоциация) връчи за 27-ти път своите годишни награди за професионални постижения в туризма. Общият брой на регистрираните туристи за деветте месеца на годината в местата за..

публикувано на 30.11.22 в 10:11

БНР представи проекта си „Проверка на факти“ на конференция на медийните регулатори от Балканския регион

Първата Международна конференция на медийните регулатори на страните от Балканския регион се проведе от 23 до 25 ноември в София. Във форума, организиран от Съвета за електронни медии, взеха участие представители от АЛБАНИЯ, ГЪРЦИЯ, КОСОВО, ЧЕРНА..

публикувано на 25.11.22 в 17:00

БНР организира за втора поредна година кампанията "Българските посланици на културата"

За втора поредна година Българското национално радио организира кампанията "Българските посланици на културата". Целта и е да бъдат отличени изтъкнати български писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци и композитори,..

публикувано на 25.11.22 в 09:43

Диригентът на Симфоничния оркестър на Словашкото радио Костантин Илиевски дирижира българските Радиосимфоници на 25 ноември

На 25 ноември от 19 часа в зала „България“ Симфоничният оркестър на БНР  ще представи Симфония №5 на  Густав Малер - е дна от великите симфонии на композитора, в която се преплитат човешките чувства и преживявания. Прочутото Adagietto..

публикувано на 22.11.22 в 14:09
Далин Ангелов, Росица Обрешкова, Илияна Йотова, Милен Митев, Георги Тошев

Гласът на Стефан Данаилов от "Златния фонд" на БНР ще звучи в спектакъла за 80-годишнината от рождението му

"Стефан Данаилов на 80: години любов" е мотото на програмата, с която ще бъде отбелязана 80-годишнината от рождението на големия български актьор. Събитията са под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, а БНР е медиен партньор. Актьорът,..

публикувано на 21.11.22 в 17:44

БНР, Европейският институт и Европейският фонд за медии и информация заедно в "Пилотни радиопроверки на факти за по-надеждна медийна среда"

Българското национално радио (БНР), Европейският институт (ЕИ) и Европейският фонд за медии и информация (European Media and Information fund – EMIF) обединиха усилия в инициативата "Пилотни радиопроверки на факти за по-надеждна медийна среда”...

публикувано на 21.11.22 в 09:55

Смесеният хор на БНР посреща своята публика с впечатляващ концерт на 23 ноември

Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова ще изненада своята публика в юбилейния си 70-и сезон с впечатляваща изцяло българска програма. На 23 ноември от 19 часа в Централния военен клуб емблематичният вокален радио състав ще представи:..

публикувано на 18.11.22 в 11:53

БНР в подкрепа на дарителството

През декември  Български дарителски форум ще връчи наградите "Корпоративен дарител". Инициативата отличава компаниите с най-устойчиви и прозрачни инвестиции в значими обществени каузи в България. Ще бъдат връчени отличия в 6 категории. Част от тях са..

публикувано на 17.11.22 в 13:10

Нестихващи аплодисменти и отличия за 70-годишнината на Оркестъра за народна музика на БНР в зала "България"

Силен, емоционален, завладяващ, на фона на бурни, нестихващи аплодисменти, много вълнение и отличия – такъв беше празничният концерт в зала “България“, с който снощи Оркестърът за народна музика на БНР откри своя юбилеен 70-и сезон. Зала..

обновено на 15.11.22 в 15:38

Биг Бендът на БНР и Радослав Славчев - Riverman в съвместен концерт на 17 ноември

Биг Бендът на БНР с диригент Антони Дончев ще излезе на 17 ноември, в 19.00 часа на сцената на Първо студио на радиото с един от водещите бас китаристи Радослав Славчев - Riverman, за да представят заедно албума "The Truth“. Разнообразието от..

публикувано на 14.11.22 в 14:53