Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Излиза седмата книга "Из дневниците на един луд" на Тони Филипов

2 години след смъртта на журналиста Стойко Тонев неговите почитатели ще могат да се докоснат до седмата книга "Из дневниците на един луд". Тони Филипов, доктор - под това име той пишеше. Той беше започнал работата си по книгата, но не успя да я довърши...

публикувано на 27.01.23 в 09:53
Даниел Стефанов

Даниел Стефанов: Хартиената бюлетина създава сигурност, че всеки ще може да упражни правото си на глас

"Няма в света право да се гласува с машина, или право да се гласува с хартия, или да се гласува с цветен камък като в някои държави. Имаш право на глас. Всяка избирателна система цели да даде еднакво право на глас на всички. Това, че се вгледахме в..

публикувано на 27.01.23 в 09:31

Доц. Наталия Киселова: Няма да има достатъчно подписи за референдумите

" Няма да има достатъчно подписи, за да се сигне до обсъждане . Тази фрагментация на политическия ни живот, това отдръпване от избирателна активност и политическа дейност въобще прави хората по-пасивни. Ако това е целта -  да ги събудим, е добре, но не..

публикувано на 27.01.23 в 08:58
Весела Чернева

Весела Чернева за РСМ: Подобен тип ескалация се появява винаги, когато замирише на избори

Между България и Северна Македония има механизъм за намаляване на напрежението и за идентифициране на проявите на омраза. Този механизъм е ясно разписан в протокол между двете външни министерства от миналата година, но не се прилага . Тази позиция..

публикувано на 27.01.23 в 08:26
Премиерата е на 27 януари вечерта на сцената на Музикалния театър в София

Премиера на музикалното магично шоу "Повярвай в невъзможното" в София

Музикално магично шоу с атрактивни и зрелищни илюзии ще има премиера тази вечер на сцената на Музикалния театър в столицата. С езика на илюзионното изкуство, на музиката и танца музикалното магично шоу „Impossible – Повярвай в невъзможното“..

публикувано на 27.01.23 в 08:25
Илия Кръстев

Илия Кръстев: 10-20 хил. квалифицирани работници не ни достигат годишно

Случаят NEXO има репутационни ефекти както в държавата, така и извън нея и те не са само по отношение на хората, желаещи да работят у нас, но и по отношение на чуждестранните инвеститори и начина, по който гледат на нашия пазар. Това заяви пред БНР..

публикувано на 27.01.23 в 07:58
Михаил Кръстев

Михаил Кръстев: България може да се превърне в блокчейн хъб и да привлича много инвестиции в тази сфера

България със своя IT капацитет и специалисти би могла да се превърне в блокчейн хъб, да привлича много инвестиции в тази сфера и това да бъде индустрия с голяма добавена стойност. Това мнение изрази в интервю за БНР  Михаил Кръстев,   член на..

публикувано на 27.01.23 в 07:52

Нужни са спешни законодателни промени за нелегалната търговия с кучета

Кой и как трябва да контролира нелегалното развъждане и незаконната търговия с кучета - отговор на този въпрос потърсиха на среща представители на различни институции и неправителствени организации. Домакин на срещата беше Агенцията по безопасност на..

публикувано на 27.01.23 в 07:05

АПИ: Снегът не успя да ни изненада

"Снегът не успя да ни изненада", коментира пред БНР  инж. Даниел Иваничков , директор на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в Агенция АПИ. Към момента сняг продължава да вали в Северозападна България, усилено в Смолян, в проходите,..

публикувано на 27.01.23 в 06:54

Перник ликува със "Сурва"

Започва 29-ият Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник. Той се провежда под патронажа на президента Румен Радев и с финансовата подкрепа на Министерството на културата и национален фонд "Култура".  Фестивалът "Сурва" е най-старият..

публикувано на 27.01.23 в 06:22