Сийка Кацарова: Минералните води са нашето злато. Имиджът на България трябва да се ребрандира

Да се ребрандира имиджът на България и тя да не бъде разпознавана само като дестинация за масов евтин туризъм. За това призова в интервю за БНР Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм и вицепрезидент на..

публикувано на 27.01.23 в 11:33

Зам.-министърът на транспорта: Общините ще успеят да приложат мярката за намаления от 1 февруари

Оптимист съм , общините ще успеят да приложат мярката за намаляване на цените на транспорта от 1 февруари. Това заяви пред БНР зам.-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов. Обнародваха постановлението за безплатното пътуване на деца..

публикувано на 27.01.23 в 11:21
Даниел Стефанов

Даниел Стефанов: Хартиената бюлетина създава сигурност, че всеки ще може да упражни правото си на глас

"Няма в света право да се гласува с машина, или право да се гласува с хартия, или да се гласува с цветен камък като в някои държави. Имаш право на глас. Всяка избирателна система цели да даде еднакво право на глас на всички. Това, че се вгледахме в..

публикувано на 27.01.23 в 09:31

Нужни са спешни законодателни промени за нелегалната търговия с кучета

Кой и как трябва да контролира нелегалното развъждане и незаконната търговия с кучета - отговор на този въпрос потърсиха на среща представители на различни институции и неправителствени организации. Домакин на срещата беше Агенцията по безопасност на..

публикувано на 27.01.23 в 07:05
Волен Сидеров

Сидеров призова за общ блок с БСП, "Възраждане" и "Русофили", който да балансира евро-атлантическия

" Трябва предизборно да се обединят БСП, "Възраждане", партии като "Атака", поне още 8-10 има такива партии, "Русофили", "МИР" и т.н ., които не се различават по виждания по основни въпроси - и вътрешни, и външни. И да направим мощен блок, който да..

публикувано на 26.01.23 в 13:31
Силвия Гаргова

Силвия Гаргова: Изкуственият интелект не е абсолютно безгрешен, не е крайна инстанция

Изследователският институт "Големи данни в полза на интелигентно общество", известен като GATE, представя днес и утре на семинар методи и средства за разпознаване на дезинформация и фалшива информация. За целта те използват изкуствен интелект,..

публикувано на 25.01.23 в 11:50
Димитрина Петрова

Димитрина Петрова: Ние търсим с лупа руското влияние у нас, а украинците виждат слона в стаята

Българската общност за либерална демокрация (БОЛД) и Съветът за външна политика "Украинска призма" организират дискусия от поредицата "Българските пътища в сянката на войната". Темата е "Видими и невидими анклави на Русия в България". "Ние..

публикувано на 24.01.23 в 09:03

Започва национална кампания "Дай път на линейката, дай път на живота"

Във Варна започва национална кампания за поставяне на автомобилни стикери с кауза "Дай път на линейката, дай път на живота" . Инициатор е сдружение "Аз вярвам и помагам" . Владислав Николов е лицето на кампанията. Той е председател на..

публикувано на 24.01.23 в 07:14

Тежи ли думата на архитектите в разплитането на казуса с Пловдивския панаир?

Общинската собственост е основен инструмент , с който се управлява градът, коментира в предаването "Хоризонт до обед" арх. Чавдар Тенев, председател на Камарата на архитектите в Пловдив. Автогарите са продадени на частни лица и когато частният..

публикувано на 23.01.23 в 11:05

Германският журналист Вернер Ланге: Никой в Европа няма идея как реално да върнем мира

Докато западните съюзници обсъждат и решават за засилване на военната подкрепа за Украйна, 11 месеца след началото на войната разследване на германския вестник "Ди Велт" разкри, че България тайно е покрила една трета от нуждите от оръжия и 40% от..

публикувано на 23.01.23 в 09:28